Община Пловдив отличи победители в конкурса „Най-добър млад предприемач“ за 2017 година на специална церемония снощи, съобщиха от общинския пресцентър.

Първа награда бе присъдена на Кирил Димитров, който представи бизнес план за разработване на електрически безпилотен самолет, който може да лети от 3 до 10 часа, като обследва и наблюдава големи площи. „В момента разработваме самолет, който да се използва за преследване на нарушители по скоростни пътни артерии като магистрали. Нашият проект е от особена важност за наблюдение при възникнали горски пожари, през летните месеци“, е обяснил Кирил Димитров.

Втората награда от 4000 лева спечели проектът „Стая на емоциите“ на Теодора Пампулова. За създаване на стая за деца /от 0 до 18 години/, където да работи по овладяване на силните детски емоции. Двете трети места и по 2000 лева бяха връчени на Мирослав Гаригов за бизнес плана му за разработване на специално мобилно приложение за туристи „Пловдив гайд“ и на Димитър Зангаров за развиване на фирма за фото и видео заснемане с дрон. Тази година журито е било силно затруднено от още други интересни проекти.

Конкурсът „Най-добър млад предприемач“ се организира за девета поредна година от дирекция „Спорт и младежки дейности“, а Община Пловдив е единствената в България, която провежда подобна надпревара на бизнес проекти на хора от 18 до 33 години, се посочва още в съобщението.

Европейски пари