Община Луковит ще получи почти 5 милиона и 250 хиляди лева за ремонт на пътища от Програмата за развитие на селските райони, съобщиха от общинската администрация. Договорът за безвъзмездната финансова помощ вече е подписан от кмета на общината Иван Грънчаров и Държавен фонд „Земеделие“.

Сериозната инвестиция предвижда в период от две години да се реконструира пътя Златна Панега-Български извор, в участъка Голяма Брестница-граница общ. (Ябланица – Луковит) – Дъбен -Тодоричене, с дължина 4,5 км. Предвижда се и ремонт на почти седемкилометров участък от пътя Ъглен – Торос.

В момента там състоянието на асфалтобетоновата настилка е лошо. Тя е силно разбита, с множество дупки, пукнатини и коловози, на места с кръпки от несортиран и неоформен бетон. Извън населените места ще се извърши полагане на настилка и банкети, а в населените – настилка и тротоари.

Предстои обявяване на процедури по реда на Закона за обществените поръчки за избор на изпълнители по предвидените дейности, допълват от общинската администрация.

Европейски пари