В Плевен е готов проектът за строителството на скейтпарк в района до чешмата Балаклия. Това съобщиха от общината. Идеята е на кмета Георг Спартански, след като този район бе разчистен от опасни стари сгради.

Кварталът около историческата чешма, който се намира близо до входа на Плевен откъм Ловеч, бе един от най-изоставените. В него имаше полуразрушени постройки и трупани с години отпадъци. По настояване на кмета той бе разчистен, след което възникна идеята за построяване на скейтборд площадка за желаещите стотици млади хора в 100-хилядния град, които практикуват това занимание, но досега нямат подходящо съоръжение. От дълго време скейтбордистите настояват пред местните власти да се обособи подобно място.

Общината организира първо обществено представяне на готовия проект за скейтпарка. То ще се състои на 1 ноември т.г., от 14.00 ч., в зала „Гена Димитрова“.

Поканени са участниците в Младежкия общински парламент и скейтобщността. В представянето ще участват зам.-кметът по „Териториално развитие“ арх. Невяна Иванчева, членовете на постоянната комисия по „Младежки дейности и спорт“ при Общинския съвет, представители на архитектурното бюро „Проконсулт“, проектантите на проекта.

Входът за общественото представяне е свободен за всички, които се интересуват от построяването на площадката за скейтборд, посочват от общината.

Европейски пари